Openbare verlichting

Het juiste licht op de juiste plaats

Een goede verlichting van straten en pleinen verhoogt het comfort en de veiligheid van inwoners en bezoekers. Fluvius ondersteunt alle steden en gemeenten in Vlaanderen actief om hun verlichtingsparken doelgerichter, energiezuiniger en duurzamer te maken.

Samen met de lokale besturen, en ondersteund door sleutelpartners zoals VVSG en Agoria, wil Fluvius alle lichtpunten in Vlaanderen tegen 2030 ombouwen naar leds. Via die investering kunnen alle steden en gemeenten samen jaarlijks 54 miljoen euro besparen op energieverbruik en 44 000 ton aan CO2. Bovendien biedt een ombouw ook meer mogelijkheden om beter in te spelen op de razendsnelle evoluties in interactieve verlichtingstechnologie en een opstap naar ‘slimme steden’. 

Lokale besturen kunnen natuurlijk zelf flexibel kiezen wat ze willen verlichten, welk investeringsplan ze hiervoor opmaken en hoe ze dat het best financieren. 

Catalogus ledverlichtingstoestellen

Fluvius biedt steden en gemeenten keuze uit een reeks standaard ledverlichtingstoestellen van verschillende fabrikanten, toepassingsgebieden en prijsklasse.

Ze beschikken allemaal over een 005-keuring van Synergrid en voldoen aan onze technische vereisten.  Meer info? Neem contact op met je lokale relatiebeheerder.

Meer weten

Neem contact op met je lokale relatiebeheerder die je met plezier verder zal helpen!

Kapotte straatverlichting?

Een defecte straatlamp kan je gratis melden. Onze ploegen zorgen bij een eerstvolgende passage in de buurt voor de herstelling.

Als gemeentebestuur kun je hier rapporten opvragen over de stand van zaken van alle geregistreerde defecten aan de openbare verlichting op je grondgebied. Je krijgt toegang via een paswoord.