Komt mijn lokaal bestuur in aanmerking voor een warmtenet?

Elke stad of gemeente kan in aanmerking komen voor de aanleg van een warmtenet. Fluvius helpt je in je zoektocht naar een optimale locatie en ondersteunt je vervolgens doorheen het volledige proces.

Haalbaarheid van een warmtenet

De haalbaarheid hangt af van verschillende factoren. Zo heb je een geschikte warmtebron nodig met potentiële afnemers in de buurt. Daarnaast neem je best ook de financiële haalbaarheid en de lokale regelgeving in acht. De warmtezoneringskaart van Fluvius is daarbij een handig hulpmiddel.

Warmtezoneringskaart

Warmtezoneringskaart

Een warmtezoneringskaart biedt een handig overzicht van de mogelijkheden en beschikbaarheid van warmtebronnen en warmtevraag. Die kunnen namelijk sterk verschillen van gemeente tot gemeente. Zo hebben sommige gemeenten natuurlijke warmtebronnen (bv. geothermische bronnen) of restwarmte van industrie. Andere hebben dan weer interessante mogelijkheden voor biomassa of warmte-uitwisseling met naburige gemeenten. Een grondig onderzoek in samenwerking met Fluvius helpt je om de mogelijkheden in jouw regio te identificeren.

Interesse in een warmtezoneringskaart?

Neem contact op met jouw Lokale Relatiebeheerder of stuur een mail naar warmte [at] fluvius [dot] be (warmte[at]fluvius[dot]be).

Ondersteuning bij de realisatie van een warmtenet

Naast onderzoek naar de haalbaarheid van een warmtenet biedt Fluvius tal van andere diensten bij de realisatie van een warmtenet.