Slimme diensten en tools

Energiemanagement (E-lyse)

E-lyse is een gratis slimme online toepassing die lokale besturen bijstaat op het vlak van energiemanagement. Leuk detail: je kan in de tool ook makkelijk op verplaatsing verbruiksdata invullen via je tablet of smartphone. De ideale tool – ontwikkeld voor en door lokale besturen – voor iedereen die begaan is met energieverbruik: duurzaamheidsambtenaren, technische diensten, schepen van milieu …

Sterke troeven

  • Alle verbruiksdata in één overzichtelijk portaal
  • Eenvoudige opvolging van energiebesparende projecten
  • Benchmarken met andere lokale besturen
  • Vergelijking tussen gebouwen
  • Alarmfunctie abnormale verbruiken

Zo’n tien piloot-besturen stonden mee aan de wieg en formuleerden hun bevindingen en verwachtingen. Ze kennen E-lyse dus heel goed. Wat vinden zij ervan?

Hoe gebruiken?

Werkt jouw bestuur nog niet met E-lyse? Raadpleeg dan zeker onze Start-to‘-gids en handleidingen en vraag meteen ook je login en paswoord aan via //energiemanagement [at] fluvius.be (e-mail)

Supportdesk E-lyse

Fluvius +Punt

Met Fluvius +Punt streven we naar een oplossing voor een efficiënt beheer van de openbare ruimte in een wereld waar IoT-applicaties in het straatbeeld zullen verschijnen

Denk hierbij aan heel wat toepassingen die onze samenleving leefbaar en veilig maken:

  • Parkeerbegeleiding
  • Slim afvalbeheer
  • Nummerplaatherkenning
  • Camerabewaking

Met Fluvius +Punt maken we slim gebruik van onze bestaande ‘verticale infrastructuur’, t.t.z. onze openbare verlichtingspalen en elektriciteitsmasten.

Fluvius +Punt biedt verlichting, info, camera's, wifi en nummerplaatherkenning toe aan de verticale infrastructuur zoals bijvoorbeeld lampen

Ons aanbod

We willen je graag een A-tot-Z-oplossing aanbieden om ook jouw verticale infrastructuur uit te breiden. Dat doen we op drie manieren:

Captatie

In deze fase staan we jou bij met advies en een selectie van mogelijke geschikte locaties.

Activatie en installatie

Hier sluiten we jouw toepassing(en) op het net, voorzien ze van spanning en verzorgen de nodige netaanpassingen. De installatie gebeurt met ons eigen personeel of met toezicht op jouw installateur.

Support

Het administratieve en operationele beheer wordt je uit handen genomen. Je kan ook rekenen op een 1e interventie, 24/7 en assistentie bij schadebeheer. Optioneel kan je ook nog kiezen voor onderhoudsservice of bijstand.

Meer weten?

Je lokale relatiebeheerder geeft je graag meer informatie over de mogelijke toepassingen en aanpak voor Fluvius +Punt.

Beeld van de verschillende toepassingen van Fluvius +Punt op een verlichtingspaal